Ei mikään voita itsetehtyjä hamppareita, niissä on vaan sitä oikeenlaista tuhtia ja mahtavaa meininkiä ;)
Sämpylöihin tarvitset (4 isoa):
1dl kädenlämpöistä maitoa
2rkl maitoa voiteluun
1tl kuivahiivaa
1rkl sokeria
pieni loraus siirappia
1tl suolaa
2rkl sulatettua voita
2dl vehnäjauhoja
2dl sämpyläjauhoja
Sekoita vähän kädenlämöistä lämpimämpään maitoon kuivahiiva. Lisää joukkoon sokeri, siirappi, suola, voisula. Alal sekoittamaan jauhoja tasaisesti joukkoon. Vaivaa taikina hyvin, muttei liikaa. Anna taikinan nousta liinalla peitettynä kaksin kertaiseksi (n.1h-2h), kun taikina on noussut, leivo 4 sämpylää.
Anna sämpylöiden nousta vielä 30min liinan alla. mitä pidempään maltat kohottaa, sitä paremman rakenteen sämpylöihin saat. Lopuksi voitele leivät maidolla, jos haluat laittaa esim. seesamin siemeniä pinnalle, nyt on oikea hetki. Paista uunin keksitasossa 12-15min 200°C
Pakko myöntää, että itse joskus oijon noissa kohotus ajoissa, kohotan taikinaa vain 30min ja sämpylöitä 15min, toimii näinkin, jos on nälkä ;)
Pihvit:
800g naudan paistinjauhelihaa
1/3dl vehnä tai ruisleseitä
1tl ranskankermaa
1 kananmuna
1 pkt pekonia
yksi punasipuli
2tl yrttisuolaa
1rkl paprikaa
1/2tl mustapippuria ja cayanne pippuria
Pilko sipuli ja pekonit pieniksi paloiksi, myllää kulhossa jauhelihan kanssa tasaiseksi mössöksi. Lisää kanamuna, vehnäleseet ja mausteet ja ranskan kerma, sekoita hyvin.
Muotoile 6 isoa pihiviä, paista kuumalla pannulla kunnes kypsiä.
Hampurilaisen täyttämiseen ja lisukkeisiinhan taivas on vain rajana, itse teen yleensä helpon kurkkukermaviilikastikkeet sisään, öaitan tacokastiketta suolakurkkuja,cheddar juustoa, tomaattia ja salaattia, kyllä maistuu.. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti