Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

maanantai 14. toukokuuta 2012

Mokkasuklaamousekakku

Tulipa pitkä nimi.. :) Pääätin kokeilla jotain uutta kakkua meijän työpaikan illanviettoon, muuntelin vanhaa hyväksi todettua minttukrokantti moussekakkua ja hyväähän tästä tuli.. :)

Tarvitset:
200g suklaakuorrutteisia digestive keksejä (tavallisetkin käy)
75g voita

2,5dl kermaa
2munaa
+yks valkuainen
0,5dl sokeria
200g maitosuklaata
0,5dl vahvaa kahvia
4 liivatelehteä

Laita liivatelehden likoomaan kylmään veteen. murskaa keksit pieneksi murskaksi, lisää murskan joukkoon voi ja levitä irtopohjavuoan pohjalle (kannattaa laittaa leivinpaperi väliin, jämähtää muuten kiinni. Laita jääkaappiin odottamaan jatkoa.'

Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. nostele vaahdot varovaisesti yhteen. Sekoita suklaa joukkoon. Kahvin maun voi tietty tehä vain esanssitipoilla, mutta ite tykkään käyttää oikeaa kahvia, eli keitä pieni määrä vahvaa kahvia. Liuota liivatelehdet kuumaan kahviin. Valuta kahvi joukkoon norona, hyvin sekoittaen. Vatkaa vielä yksi valkuainen vaahdoksi ja nostele se joukkoon, tuo vähän lisäkuohkeutta. Koristele haluamallasi tavalla, itse käytin nyt amerikan pastilleja.. :) Pahoittelen kuvan huonoa laatua, vaihdan uuden kun teen kakun uusiksi, tämä otettu pimeässä paviljongissa kännykällä.. :)


 Tässä vielä loppuun parit minikynnet, löysin tosi hyvän punasen jolla tein siskolle kynnet, jos tähän ei laittais läpinäkyvää lakkaa päälle niin se ois matta, sekin olisi aika hauska. Lisäsin parit kukat ja nää on aika söpöt.

Tässä taas on mun Suomi kannatus kynnet, nää on tosi lyhyet nyt, jonkun piti laittaa uudet tipit kynsiin, leikkasin kynnet jo lyhyiks ja tajusin vasta kun geelit oli kuivumassa uunissa, että unohdin tipit.. :D no nyt mennään viikko pari lyhyillä kynsillä, ihan hauskaa vaihtelua välillä näinkin.. :D


                                                       Ihanaa viikkoa kaikille :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti