Porkkanakakku on vaan niin mahtavaa, tässä yksi versio siitä.. Tämä on aika tuhtia eli kosteaa eli mainiota.. :D
Porkkanakakku
Tarvitset:
4 munaa
3dl öljyä
2,5dl normaalia sokeria
2.5dl ruokosokeria
5dl vehnäjauhoja
ripaus jauhettua vaniljaa tai 2tl vaniljasokeria
2tl ruokasoodaa
2tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
2tl kanelia
4 normaalikokoista porkkanaa (330g)
100g suolapähkinöitä
Päällinen:
100g voita
200f tuorejuustoa
400g tomusokeria (eli melkein paketti)
1tl vaniljasokeria
Vatkaa munat ja sokeri- jauhettu vanilja vaahdoksi, sekoita kuivat aineet keskenään, lisää kuivat aineet joukkoon siivilän läpi koko-ajan nostellen. Lisää joukkoon öljy ja sekoita hyvin. Raasta porkkanat ja pilko solapähkinät pieneksi muruksi ja nostele joukkoon. Voitele vuoka ja kaada taikina vuokaan. Paista uunin alatasolla 175°c 40-50min. 40min jäleen kokeile tikulla tarttuuko taikina vielä kiinni. Kun kakku on valmis, ota uunista pois. Anna jäähtyä vuoassa vielä 10min ennen kun kippaat sen pois vuoasta.
Valmista päällyste:
Sekoita tuorejuusto, voi, vaniljasokeri ja tomusokeri keskenään kunnes massa on hyvän paksuista. levitä kakun päälle. Koristeet tein vaahtokarkkimassasta.
Laita jääkaappiin hyytymään mielellään ainakin tunniksi ennen tarjoilua..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti