Tarvitset:
Pohja:
200g digestive keskejä
75g voita
Täyte:
400g tuorejuustoa
150g ranskankermaa
2,5dl maitorahkaa
6dl kermaa
Verigreippikerros: Sitruunakerros:
2dl verigreippimehua 2 sitruunaa
2rkl sokeria 2rkl sokeria
2,5 liivatelehteä 2,5 liivatelehteä
punaista väriainetta 1 munan valkuainen
1 munan valkuainen keltaista väriainetta
Limekerros: Päälle:
2limeä 2dl appelsiinimehua
4rkl sokeria 1 sitruunan mehu
2,5 liivatelehteä 3 liivatelehteä
1 munan valkuainen vihreää väriainetta
vihreää väriainetta 1 Lime koristeluun
Murskaa keksit ja sekoita sula voi joukkoon. painele vuoan pohjalle tasaiseksi levyksi.
Laita liivatteet likoomaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon maitorahka ja ranskankerma. Jaa taikina kolmeen osaan.
Verigreippi täyte
Sekoita 2dl verigreippimehua joukkoon, lisää sokeria oman mielen mukaan. Sulata liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä, sekoita pienenä vanana joukkoon. Lisää väriainetta sen verran, mikä on mieleisesi punainen. Vatkaa valkuainen ja nostele se taikinaan joukkoon kevyesti sekoittaen. kaada massa vuokaan ja laita jähmettymään jääkaappiin. Anna hyytyä ainakin 20min enne seuraavan kerroksen kaatamista ettei kerrokset sekoitu.
Sitruunatäyte:
Käytä sitruunoita 15sek mikrossa, tällöin mehu irtoaa helpommin. Purista seoksen joukkoon mehu sitruunoista, lisää sokeria oman mielen mukaan. Sulata liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä, sekoita pienenä vanana joukkoon. Lisää väriainetta sen verran, minkä keltaisen kerroksesta haluat. Vatkaa valkuainen ja nostele se taikinaan joukkoon kevyesti sekoittaen. kaada massa vuokaan ja laita jähmettymään jääkaappiin. Anna hyytyä ainakin 20min enne seuraavan kerroksen kaatamista ettei kerrokset sekoitu.
Limetäyte:
Purista seoksen joukkoon mehu limeistä, lisää sokeria oman mielen mukaan. Sulata liivatteet pieneen määrään kiehuvaa vettä, sekoita pienenä vanana joukkoon. Lisää väriainetta sen verran, minkä vihreän kerroksesta haluat. Vatkaa valkuainen ja nostele se taikinaan joukkoon kevyesti sekoittaen. kaada massa vuokaan ja laita jähmettymään jääkaappiin. Anna hyytyä ainakin 3h ennen tarjoilua.
Tuntia ennen tarjoilua, valmista kiille, sulata 3 liivatelehteä appelsiinimehun joukkoon kattilassa. Purista joukkoon yhden sitruunan mehu, lisää tarvittaessa sokeia. Älä anna seoksen kiehua, jäähdytä seos huoneen lämpöiseksi, ennen kun kaadat sen kakun päälle. Itse koristelin kakun limen siivuilla, mutta olkoon mielikuvitus rajana koristeluun.
Tässä vielä vähän syntärikuviakin.. :D
Ihana Hellu |
Salmiakki ei taida olla Benin lemppari |
I love yo girls.. |
Ihanat Hanna ja Mimmuska |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti