Every love story is beautiful, but ours is my favorite <3
Tämä on hieman muunneltu resepti alkuperäisestä, mutta yhtä maukas. Huom. tämä ei ole mikään pika kakku, aloituksesta tarjoiluun pitää olla väh 5h aikaa.
Amerikkalainen juustokakku
Pohja
3/4 osa pakettia digestive keksejä
100 g voita
Täyte
400g tuorejuustoa
1 prk creme fraicea
1 prk kermaviiliä
3 kananmunaa
3/4dl sokeria
yhden sitruunan kuori ja puolikkaan mehu
jauhettua vaniljaa
Laita uuni 160°C.
Murskaa keksit pieneksi muruksi, lisää sula voi joukkoon. Painele lasin avulla irtopohjavuokaan, muista painella myös reunat kakkuun, niiden ei tarvitse olla korkeat, noin 2-4cm.
laita pohja jääkaappiin odottamaan jatkoa. Anna jähmettyä väh. 10 min.
Ota kulho ja kaada tuorejuustot pohjalle. Vatkaa tuorejuustoa, niin että se pehmenee ja paakut häviää. Kaada yksi muna kerrallaan joukkoon. Kun olet lisäänyt kaikki munat, lisää kermaviili ja creme fraice ja sekoita tasaiseksi. Lisää sokeri, jauhettu vanilja, raastettu sitruunan kuori ja puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Sekoita nopeasti vielä ainekset joukkoon.
Ota irtopohja vuoka pois jääkaapista, folioi vuoan ulkoreunat, ettei vesi pääse vuokaan. Kaada täyte kakkun, nosta syvälle uunipellille, kaada pellille kiehuvaa vettä puolilleen. Laita kakku uuniin, varo ettet läikytä kuumia vesiä päällesi.Paista uunin keskitasolla 45min, jonka jälkeen nosta lämpötila 175cm japaista vielä 10min, jos on tosi tehokas uuni niin tuo 45min saattaa riittää. kakku on valmis kun pinta on kiinteä.
Ota pelti pois uunista ja anna kakun levätä vielä 30min vesipellillä, tällöin kakku vielä jälkikypsyy. Nosta kakku jääkaappiin jossa sen pitää levätä väh 4h, mielellään yön yli.
Tarjoa raikkaiden marjojen, tai kirpeän hillon kera.
P.s kylläpä me tosiaan näytetään nuorilta noissa kuvissa. :)
teimpä siskon 21v synttäri kakuks vähä sai soveltaa ku äiti ei muistan kaikkia aineksii kaupasta mut kyllä ainaki näyttää ja tuoksuu hyvältä!!
VastaaPoistaKiva kuulla, toivottavasti synttärisankarikin tykkäsi kakusta :)
VastaaPoista