Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

perjantai 20. joulukuuta 2013

Paras pähkinäfudge

karkki innostukseni jatkuu, seuraavaksi vuorossa helppo fudge ohje:

Pähkinäfudge
Tarvitset:

Karkkimittarin joka näyttää lämpötilan tarkasti.
Korkean kattilan

1 1/2 dl vaaleaa siirappia
2 1/2dl sokeria
1/2 tl merisuolaa
3 rkl tummaa siirappia
1/2dl vettä
2,5d kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
1-2rkl vettä tomusokerin kanssa
ripaus jauhettua vanijaa
Kourallinen cashew-pähkinöitä

Mittaa kattilaan sokeri, siirappit 1/dl vettä sekoita seos. Anna kuumeta 124°C asteiseksi.
Kaada kerma joukkoon, varo kouhahtaa vähän. Lisää merisuola. Kuumenna uudelleen 124°C.
Ota kattila levyltä, anna jäähtyä 90 asteiseksi.
Sekoita kuhossa tomusokeri ja jauhettu vanilja 2rkl veden kanssa. lisää vettä vähitellen kunnes saat paksun aikaan. Sekoita tahna siirappiseoksen joukkoon. Lisää kourallinen pilkottuja cashew pähkinöitä joukkoon. kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Anna jähmettyä yön yli ja leikkaa mieleisiisi paloihin.
Itse pakkasin namit sellofaaniin työkavereille herkuteltaviksi.



2 kommenttia:

  1. Hei ihana! Just oon pari päivää ettinyt hyvää fudgeohjetta, kun jostain syystä sain päähäni, et sellasia pitäis tehdä :) Katsotaan syntyykö niistä mitään mun tekemänä! :D

    VastaaPoista
  2. olen siis ajatusten lukija? ;) Tuliko hyviä?

    VastaaPoista