karkki innostukseni jatkuu, seuraavaksi vuorossa helppo fudge ohje:
Pähkinäfudge
Tarvitset:
Karkkimittarin joka näyttää lämpötilan tarkasti.
Korkean kattilan
1 1/2 dl vaaleaa siirappia
2 1/2dl sokeria
1/2 tl merisuolaa
3 rkl tummaa siirappia
1/2dl vettä
2,5d kuohukermaa
1 1/2 dl tomusokeria
1-2rkl vettä tomusokerin kanssa
ripaus jauhettua vanijaa
Kourallinen cashew-pähkinöitä
Mittaa kattilaan sokeri, siirappit 1/dl vettä sekoita seos. Anna kuumeta 124°C asteiseksi.
Kaada kerma joukkoon, varo kouhahtaa vähän. Lisää merisuola. Kuumenna uudelleen 124°C.
Ota kattila levyltä, anna jäähtyä 90 asteiseksi.
Sekoita kuhossa tomusokeri ja jauhettu vanilja 2rkl veden kanssa. lisää vettä vähitellen kunnes saat paksun aikaan. Sekoita tahna siirappiseoksen joukkoon. Lisää kourallinen pilkottuja cashew pähkinöitä joukkoon. kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.
Anna jähmettyä yön yli ja leikkaa mieleisiisi paloihin.
Itse pakkasin namit sellofaaniin työkavereille herkuteltaviksi.
Hei ihana! Just oon pari päivää ettinyt hyvää fudgeohjetta, kun jostain syystä sain päähäni, et sellasia pitäis tehdä :) Katsotaan syntyykö niistä mitään mun tekemänä! :D
VastaaPoistaolen siis ajatusten lukija? ;) Tuliko hyviä?
VastaaPoista