Tässä helppo ja hyvä pipari ohje pipareiden tekoon. Ainut harmi juttu tässä on, että taikinan pitäisi mielellään antaa tekeytyä vuorokauden, jotta maku on parhaillaan. Siispä tiedä edellisenä päivänä, että huomenna on pipari fiilis.
Piparitaikina
Tarvitset:
200g voita/margariinia
1 dl siirappia
2 1/2 dl sokeria
1 tl kanelia
1 1/2 rkl piparkakkumaustetta
2 kananmunaa
1 1/2 tl soodaa
9-11 dl vehnäjäauhoja
Kuutioi voi tai margariini isoon kattilaan. Lisää siirappi, piparimauste, kaneli ja sokeri. Kuumenna kokoajan sekoittaen ja anna hieman kiehahtaa.
Anna seoksen jäähtyä. Riko haalean taikinan joukkoon kananmuna ja lisää vähitellen jauhoja + sooda taikinaan. Sekoita hyvin, kunnes saavutat mieleisesi rakenteen.
Peitä taikina ja anna maustua seuraavaan päivään.
Kaulitse taikina levyiksi, tee mieleisesi muotoisia pipareita. Paista uunin keskitasoosa 175°C 12-15min
P.s. loppuun pieni joulun fiiliskuva, rakas siskonpoika tuli meille kylää, tässä siis pieni joulukuva :)
Paras henrik :D Ja ihana Hanna, et oot päivitelly nyt useemmi. Näit on kiva lukee ja vois kyl ruveta koklaileekin reseptejä, peppermint bark esimerkiks ois mainio 8)))))
VastaaPoista