Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

maanantai 23. joulukuuta 2013

SuklaaFudge


Suklaafudge
Tarvitset:

Karkkimittarin joka näyttää lämpötilan tarkasti.
Korkean kattilan

1 1/2 dl vaaleaa siirappia
2 1/2dl sokeria
1/2 tl merisuolaa
3 rkl tummaa siirappia
1/2dl vettä
2 dl tomusokeria
2-3rkl vettä tomusokerin kanssa
ripaus jauhettua vanijaa
3 rkl kaakao jauhoa
50g pilkottua tummaa suklaata

Mittaa kattilaan sokeri, siirappit 1/dl vettä sekoita seos. Anna kuumeta 124°C asteiseksi.
Kaada kerma joukkoon, varo kouhahtaa vähän. Lisää merisuola. Kuumenna uudelleen 124°C.
Ota kattila levyltä, anna jäähtyä 90 asteiseksi.
Sekoita kuhossa tomusokeri ja jauhettu vanilja 2rkl veden kanssa. lisää vettä vähitellen kunnes saat paksun aikaan. Sekoita tahna siirappiseoksen joukkoon. Lisää pilkottu suklaa joukkoon, älä sekoita liikaa ettei sula, vaan jää kököiksi joukkoon. kaada leivinpaperilla vuorattuun vuokaan.Ripottele pinnalle koristeeksi esim. nomparellejä.
Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa mieleisiisi paloihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti