Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

lauantai 4. helmikuuta 2012

Lauantain brunssi

Rakastan vapaa viikonloppuja, saa nukkua ja herätä kun tahtoo paitsi et juho kyl herää aikasin ja joskus minä myös.. mut tänää oli kiva herätä aikasin ja aloin leipoo bageleita.. Mie rakastan niitä, arnoldsin bagelit on mun suurta herkkua.. Jotenka olin rohkea ja ryhdyin tuumasta toimeen..

Juusto bagelit 16-20kpl
Taikinaan:
5dl vettä
125g juustoa
50g hiivaa
2 1/2 tl suolaa
loraus hunajaa
2rkl sokeria
3rkl öljyä
12 dl vehnäjauhoa

Keittämiseen:
1 l Vettä
3rkl siirappia
3rkl suolaa

sekoita hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, sokeri, juustraaste, hunaja ja öljy, lisäile vähitellen jauhoja koko ajan vaivaten. Anna taikinan kohota ainakin 30min.

Laita vesi kiehumaan, lisää siirappi ja suola joukkoon. Kun taikina on kohonnut, jaa taikina 16 osaan, leivo ympyröiksi ja tee keskelle reikä. Kun vesi kiehuu,  nosta bagel reikäkauhalla kattilaan, keitä molemmilta puolita noin 2min että pinta kovettuu ja ne kohoo vähän.

Laita uunipellille, raasta halutessasi juustoa vielä päälle ja paista 225c noin 20min.

Ja nami nami, lopputulos ainakin itsellä oli mainio.

Toinen lemppari brunssiruoka on erlaiset salaatit, tässä yksi lemppareista:

Pekoni salaatti
Tarvitset:
Salaatin
1 kurkku
Rasia kirsikkatomaatteja
Paprikan
Paketti fetaa
2 pakettia pekonia
Suolapähkinöitä

Maustamiseen Sitruunaoliiviöljyä balsamicoa ja auringonkukan siemeniä (näitä ei voi lisää meillä valmiiksi salattiin kun rakas mieheni ei niistä välitä  :)

Pilko pekonit pieniksi paloiksi, paista rapeiksi, pilko vihannekset, sekota keskenään, lisää päälle feta ja suolapähkinät.. ja ei muuta kun herkuttelemaan.. :)

Tosi suklaiset aamiasmuffinssit: 15-20kpl
Taikinaan:

1 levy fazerin sinistä
kourallinen suolapähkinöitä
170g voita
1dl normi sokeria
1/2dl ruokosokeria
loraus siirappia
2munaa
3-4 desiä vehnäjauhoja
2tl leivinjauhoja
2 ja puol rkl kaakaojauhoja
1 ja puol dl maitoa tai kermaa

vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vahdoksi, lisää munat yksi kerrallaan vatkaten. Sekoita kuivat aineet ja lisää siivilän läpi nostellen joukkoon, lisää pieneksi pilkottu suklaa ja murkatut suolapähkinät joukkoon, lisää maito ja sekoita kevyesti nostellen.
Nostele muffinssivuokiin ja paista uunin keskitasossa 225c 12-15min



Vähän brunssi kuvia:








Tässä vielä yksi iltapäivän projekti, tilasin itselle kynsistudion ja tein ekan kynsihuollon gellikynsiini.. ei ehkä täydelliset mutta kyllä varmasti kehityn vielä.. :D



 Ihanaa viikonloppua kaikille!!

2 kommenttia:

  1. Oii ihanan näkösiä herkkuja ja miten värikkäitä. Oit sä kyl niiiiin taitava. Olispa niin kiva ollu olla mukana. Ehkä joku päivä :) ja ihanat hellu ja ninni.. Ja tuetysti the hottest new couple p&b ;) ah ikävä teitä kaikkia.

    VastaaPoista
  2. Voi ku nayttaa hyvilta sun herkut - olet superkokki :) xxx

    VastaaPoista