Ite olen aina näiden kanssa ihan hukassa, jos leipoo varsikin ulkomaalaisista ohjeista käytetään paljon grammoja eikä desejä, eli tässä muistin virkistykseksi yleisimmät leivonta muunnokset myös itselleni muistiin :
100 g voita tai margariinia = sulatettuna 1 dl
100 g rasvaa vastaa 1 dl öljyä
1 pkt hiivaa = 50 g
1 dl vehnäjauhoja = noin 65 g
1 dl kookoshiutaleita = 35 g
1 dl mantelilastuja = 65 g
1 dl ruisjauhoja = noin 55 g
1 dl sokeria = 85 g
1 dl tomusokeria = 60 g
1 dl fariinisokeria = 70 g
1 dl siirappia = 140 g
1 dl kaakaojauhetta = 40 g
1 dl juustoraastetta = 50 g
1 dl rahkaa = 125 g
1 l mansikoita tai vadelmia = noin 500 g
1 kuppi: englantilaisessa reseptissä 2,8dl jenkki reseptissä 2,4dl
1 dl = 7 rkl
1 rkl = 3 tl
1 rkl = 15 ml
1 tl = 5 ml
1 mm = 1 ml
Olen pahoillani, käytän ite myös välillä ohjeissa noita grammoja kun leivottaessa käytän ite keittiövaakaa, vaikka luulis et se on niin kodin turhake, mutta kun oot en saanut, et osaa luopua.. :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti