Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

maanantai 13. helmikuuta 2012

Mittoja leipomiseen

Ite olen aina näiden kanssa ihan hukassa, jos leipoo varsikin ulkomaalaisista ohjeista käytetään paljon grammoja eikä desejä, eli tässä muistin virkistykseksi yleisimmät leivonta muunnokset myös itselleni muistiin :

100 g voita tai margariinia = sulatettuna 1 dl

100 g rasvaa vastaa 1 dl öljyä

1 pkt hiivaa = 50 g

1 dl vehnäjauhoja = noin 65 g

1 dl kookoshiutaleita = 35 g

1 dl mantelilastuja = 65 g

1 dl ruisjauhoja = noin 55 g

1 dl sokeria = 85 g

1 dl tomusokeria = 60 g

1 dl fariinisokeria = 70 g

1 dl siirappia = 140 g

1 dl kaakaojauhetta = 40 g

1 dl juustoraastetta = 50 g

1 dl rahkaa = 125 g

1 l mansikoita tai vadelmia = noin 500 g


1 kuppi: englantilaisessa reseptissä 2,8dl jenkki reseptissä 2,4dl

1 dl = 7 rkl

1 rkl = 3 tl

1 rkl = 15 ml

1 tl = 5 ml

1 mm = 1 ml


Olen pahoillani, käytän ite myös välillä ohjeissa noita grammoja kun leivottaessa käytän ite keittiövaakaa, vaikka luulis et se on niin kodin turhake, mutta kun oot en saanut, et osaa luopua.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti