Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

perjantai 27. kesäkuuta 2014

Butter Chicken

Olen suuri nepalilaisen ruoan ystävä, meillä syödään tätä ruokaa varmaan kerran pari kuussa. Tämä on mieheni lempiruoka ja usein pyyntönä onkin, että voinko tehdä tätä ruokaa. Suomen kielinen nimi tälle olisi kai voi kana, mutta tuo englantilainen on siitä hyvä, että tuolla nimellä se löytyy aina nepalilaisten ravintoloiden ruokalistalta. Ruoka on parasta jaettuna, tätä herkutteluhetkeä pääsee yleensä ystävät kokemaan, koska ruoasta riittää hyvin neljälle. Ruoka kruunataan itsetehdyllä Naan leivällä ja hyvällä thaikkukauppojen riisillä. Tämä ei ole mitään pikaruokaa, mutta aivan ehdoton hitti jos on aikaa odottaa ruokaa.


Butter Chicken

Tarvitset:
paketti kananfileitä n. 400-600g
1 iso sipuli tai 2 pientä
3 valkosipulinkynttä
2 chiliä
n. 2cm pätkä tuoretta inkivääriä
purkki paseerattua tomaattia
purkki tomaattipyrettä
noin 2dl maustamatonta jogurttia
1 dl ruokakermaa
25g voita+ sipulin paistoon nokare
4tl Garam masala mausteseosta
1 tl juustokuminaa
2 tl suolaa
2 tl paprikajauhetta
1 tl kanelia
0,5dl vettä

Pilko kanafileet isoiksi kuutioiksi, kaada ne kulhoon. Sekoita joukkoon 2rkl maustamatonta jogurttia. Pilko inkiväärit ja valkosipulit pieneksi murskaksi ja sekoita joukkoon. Lisää 2tl garam masala mausteseosta, 1tl kanelia 1tl juustokuminaa, 1tl paprikajauhetta 1 tl suolaa. peitä kulho ja anna marinoitua jääkaapissa mielellään väh. 1h. Laita haudutuspata liedelle, itsellä on rautainen vanha pata, mikä on maailman mahtavin.

Pilko chilit pieniksi palasiksi. Itse ostan yleensä paketin Chilejä jossa on 6-8 chiliä ja pakastan ne. Chili kestää hyvin pakastuksen, sen lisäksi chiliä on paljon helpompi pilkkoa jäisenä, eikä ärsytä ihoa tai silmiä niin paljon. Pilko sipulit pieneksi, paista ne voissa kuunnes kultaisen värisiä. Lisää joukkoon chilit ja jatka kuullotusta. Lisää 2tl garam masala maustetta ja 1 tl paprikamaustetta + 1tl suolaa. Kaada kanat pataan ja anna niiden hetki kypsyä sipuleiden kanssa. Kaada päälle paketti paseerattua tomaattia, 25g voita + puoli desiä vettä. Anna hautua kannen alla vähintään tunti, mitä pitempään hautuu, sitä paremmin kana hajoaa joukkoon. Itse saatan välillä laittaa iltapäivästä porisemaan ja porisutan miedolla lämmöllä koko iltapäivän, jos illalla tulee vieraita. sekoittele väliajoin ja lisää tarvittaessa hieman nestettä, jos tarvitsee. Lopuksi lisää purkki pyrettä, loppu jogurtti ja 1dl ruokakermaa. Sekoita hyvin. Maista vielä kaipaako mausteita, itse tykkään mausteisesta ruoasta, tässä vaiheessa lisäilen vielä vähän extraa.

Tarjoile Riisin ja Naan leivän kera, hymyile ja ole onnellinen kun maha on täynnä hyvää ruokaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti