Mehevä porkkanakakku
Tarvitset:
4 munaa
4-5 keskikokoista porkkanaa
2,5dl öljyä
4,5dl vehnäjauhoja
4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1 tl siirappia
1 tl suolaa
1 tl kanelia
hyppysellinen jauhettua vaniljaa tai vaniliinisokeria
Kuorrutus:
150g maustamatonta tuorejuustoa
75g voita
3,5 dl tomusokeria
hyppysellinen jauhettua vaniljaa
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää öljy ja raastetut porkkanat ja sekoita hyvin. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi joukkoon kevyesti lastalla nostellen. Lisää vielä siirappi.
Voitele ja korppujauhota n. 24 cm irtopohjavuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunun alaosassa n. 60min.
Kun kakku on paistunut ota irtoreunat pois ja anna jäähtyä hyvin.
Täyte:
Vatkaa huoneenlämpöinen voi, tuorejuusto ja tomusokeri sekaisin, kunnes saat tasaista massaa. Levitä jäähtyneen kakun päälle.
Itse tein koristeeksi sokerimassasta vielä lehtiä ja porkkanoita.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti