Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Minimunkit

Olen pienestä asti tykännyt munkeista, äiti leipoi niitä meille aina juhliin. Mulla on niin kullan arvoisia muistoja äidistä, joka paisteli meille munkkeja. <3 noh, miksi sitten pikkumunkkeja, niin siihen äidiltä löytyi kyllä syy. Äiti oli todennut, ettei pikkulapsille kannata leipoa isoja munkkeja, kun ei kuitenkaan jakseta syödä niitä ja unohdellaan nuo munkin puolikkaat minne sattuu.. :D niinpä piti siirty tekemään pikkumunkkeja ja niistä tulikin hitti meidän perheessä.

Vaikka enää ei ole ongelmaa, että jaksaako syödä koko munkin, niin tykkään kuitenkin leipoa pikkumunkkeja. Niitä voi sitten huoletta syödä enemmän ja ne on kivoja pikku suupaloja.

Pikkumunkit:

Tarvitset:
2,5dl maitoa
25g tuorehiivaa tai pussi kuivahiivaa
1 muna
0,5dl ruokosokeria
0,5 tl suolaa
2 tl kaademummaa
50g voita
8-9dl vehnäjauhoja

paistamiseen 500g öljyä
piparkakkumuotteja

Liota hiiva kädenlämpiseen maitoon tai veteen, lisää mausteet, kananmuna ja osa jauohista vatkaten sekaisin. Lisää loput jauhot ja vaivaa taikinaa käsin. Lisää lopuksi rasva taikinaan. Anna taikinan nousta väh. 30min liinan alla tiskialtaassa joka on noin puolillaan vettä.

Kaulitse taikina levyksi ja ota siitä piparkakkumuotilla munkkeja. Tässä on vaan taivas rajana mitä tekee, eli tuleeko perinteisiä sydämiä vai tekeekö vaikka bambeja tai sammakoita.



Paista kuumassa öjyssä, testaa ensin yhdellä munkillä että on tarpeeksi kuumaa. lämpötilan tulisi olla noin 150-180°C. laita munkit ritiläkauhan avulla öljyyn, anna ruskistua noin 1 min per puoli ja käännä. jos munkki ei tahdo kääntyä, kun on niin pullea, paina ritiä kauhalla pohjaa vasten hetki, tämän jälkeen saat käännettyä munkin.

Kun munkilla on nätti väri, ota pois lautaselle jonka päällä on talouspaperi ja sokeroi sen jälkeen melko nopeasti munkki. munkit on parhaita heti nautittuna.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti