Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

sunnuntai 22. kesäkuuta 2014

Minimustikkapiirakka

Sain ihanalta siskoltani mini kakkuvuoka muotin, jota olen innostunut nyt käyttämään. Muotista tulee 12 noin 5cm halkaisijaltaan olevaa pikkukakkua, ja siinä on irtopohja vuoat. Minulla on meneillään kova projekti, eli viime talven marjojen tyhjentäminen ennen uusien tuloa. Siispä olen leiponut iltaisin paljon herkkuja marjoista. Pikkusiskoni täytti 20v, ja vietimme piknikkiä sen kunniaksi. Siksipä päätin leipoa minikakkuja. Ne on käteviä piknikillä, saa helposti koottua rasiaan päällekkäin.


Mini mustikkakakut:

Tarvitset:
100g digestive keksejä (jos teet isompiin esim creme brulee vuokiin 150g)
25g voita (isompiin 50g)

Mustikoita tarpeen mukaan
1 purkki maitorahkaa
1 muna
1-2rkl sokeria
ripaus jauhettua vaniljaa.


Murskaa keksit kulhossa ja kaada sulatettu voi joukkoon. painele vuokiin noin 1-2cm paksuinen pohja keksimurusta ja laita hetkeksi jääkaapiin odottamaan. vatkaa maitorahja ja kananmuna sekaisin, lisää sokeria ja jauhettua vaniljaa oman makusi mukaan. kaada mustikoita hyvä kerros pohjan päälle ja nosta noin 1-2rkl maitorahkaseosta päälle. paista uunin keskiosassa 175c 20-30min kunnes pinta ruskettuu hieman.

Paistaispa aurinko taas, lomaviikko edessä, mutta taitaapa tulla pilvinen viikko. No onneksi voi olla onnellinen ilman aurinkoakin, loma on aina loma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti