Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Feta focaccia

Oi Focaccia,Focaccia kun olet lempileipäni päällä maan.. Ü Tätä voisi syödä vaikka kuinka paljon, ihania tuoksuja ja makuja.. :) Ehdoton pastan kaveri siis..

FetaFocaccia

Tarvitset:
25g tuorehiivaa
3dl kädenlämpöistä vettä
0,5dl oliiviöljyä
Purkki fetakuutioita joka on mausteöljyssä
2rkl hunajaa
loraus tummaa siirappia
1,5tl suolaa
n. 6dl vehnäjauhoja
parmesan raastetta
kirsikkatomaatteja
Pinnalle merisuolaa myllystä
 Aikaa 2h....

Eli täydellisen focaccian tekoon, sinulla tulee olla aikaa.. Taikinan pitää antaa nousta kahteen kertaan jotta saat kivan kuplaisen rakenteen ja täydellisen koostumuksen.
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen, lisää suola, hunaja ja siirappi. Lisää oliivi öjyä 0,5dl + saman verran feta purkissa olevaa mausteöljyä, tuo kivaa makua. Pilko feta kuutioita neljään osaan, heittele niitä taikinan joukkoon noin puolet purkista. Lisää jauhoja, kunnes taikina ei tartu sormiin. Anna nousta väh. 30min, kulho liinalla peitettynä lavuaarissa kuumassa vedessä lilluen. (suositeltu kohotusaika 30-90min. Kun taikina on kohonnut, kaada se leivinpaperilla vuoratulle pellille. Taputtele jauhojen kanssa taikina tasaiseksi levyksi, mahdollisimman vähäisellä vaivaamisella.Tämän saa hyvin levitettyä jauhojen kanssa vaikka taikina pehmennytkin kohotessa. Anna nousta liinan alla vielä toiset 30min. Ennen paistoa, lisää pinalle loput fetakuutiot ja kirsikkatomaatin puolikkaita, voitele pinta oliivi öljyllä ja ripottele parmesan juustoa vähän ja lisää merisuolaa. (itse käytin parmesan&basil suolaa myllystä jauhettuna) Paista uunin alatasolla 25min 200°c:ssä.
Tarjoile salaatin tai pastan kanssa ja ole onnellinen.. :)

Nyt saattaa seuraavaan päivitykseen vierähtää pienoinen tovi, ollaan loppuviikosta lähdössä reissuun kavereiden kanssa kuukaudeksi, eli ainakaan reseptejä ei ole luvassa seuraavaan kuukauteen, mutta jos Jenkki-roadtrippimme kuulumiset kiinnostaa niin poiketkaa ihmeessä imettelemään blogiin kuulumisia. en kyllä lupaa kuinka uein pääsen päivittämään, mutta ainakin reissun jälkeen saatte kattavan kuvakollaasin reissultamme.. :)


                                               Ihanaa kesää kaikille lukioille!!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti