Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

torstai 14. kesäkuuta 2012

Raparperimansikkajäätelö

Olipa pitkä sana.. :) Kesä ja kesän ensisato on raparperit. Pariviikkoa sitten jo mökillä haaveilin tuosta kirpeestä herkusta, mutta unohdin lähtiessä ottaa raparperit mukaan.. No onneksi rakas siskonen toi niitä pari päivää sitten mökiltä.. Muistan kun pienenä mummi juksasi syömään raparperia namipalkkiota vastaan.. taisin mie pari syödäkkin.. Idean raparperijätskistä sain rakkaalta siskoltani Lauralta, joka tekee tätä välillä.. En ole kyllä tuota kyseistä herkkua päässyt maistamaan, pitääpä tehdä pieni englannin reissu siskon jäätelöitä maistelemaan taas joskus.. :)
mutta tässä miun versio sopasta :)

Raparperimansikkajäätelö
Tarvitset:
4dl kermaa
1dl maustamatonta jogurttia
1dl sokeria
loraus hunajaa
350g raparperia
300g mansikoita (ite käytin vielä pakkasesta viimevuotisia)

Laita uuni 180c. Pese raparperit, pilko ne pienemmäksi ja ripottele vähän sokeria pinnalle pellillä. Paista raparperejä uunipellillä noin 20min uunin keskitasossa kunnes ne on pehmeitä. Anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Heitä tehosekottimeen vähän sulaneet manskikat, 1dl sokeria, loraus hunajaa ja raparperit. Sekoita, kunnes saat tasaista pyrettä. Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää jogurtti ja nostele pyre kevyesti joukkoon. Lopuksi maista onhan se tarpeeksi makeaa makuusi. Kaada massa jätskikoneeseen. Anna tekeytyä hyvin ja tarjoa joko sellasenaan tai mutakakun kanssa.. :) Ihanan kesäisen  makuista <3

Reissuun lähtö lähenee.. täältä voi varmasti seurailla reissukuulumisia sitä mukaan mitä kerkiän kirjottaa mutta varmasti tulee kooste reissun jälkeenkin.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti