Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

maanantai 11. kesäkuuta 2012

Herkku pastaa

Mie oon kaikenlaisten pastojen suurystävä, niitä ei viiti vaan ihan joka päivä syödä kun ei ne ehkä mitään terveekkisimpiä ruokia oo ainakaan mun resepteillä.. :) Olen jo pitkään haaveillut pastakoneesta, mutta todellisuus iskee vastaan. Meijän keittiöön ei mahdu enää yhtään härveliä Ü.Lauantaina saatiin rakkaat Päivi ja Ben viettää meille iltaa ja luvassa oli pasta illallinen.. Tässä yhden mun lempi pastan ohje:

Lempi kanapastani (4hlölle jolla on  nälkä :)

Tarvitset:
2 pussia tuorepastaa
1 paketti maustamattomia kanafileitä

paketti kirsikkatomaatteja
hunajaa + mausteita
1 purkki basillikaa
2 sitruunaa
3/4 osa desiä oliiviöljyä
1-2 valkosipulin kynttä oman maun mukaan
parmesan juustoa

Pilko kanafileet vähän pienemmäksi (noin 6 osaan, paista kypsiksi käräyttämättä ;) Mausta kana yrttisuolalla, grillimausteella, suolalla, paprikalla ja mustapippurilla. Jätä matalalle lämmölle kannen alle lämpöiseen odottamaan jatkoa.

Valmista kastike, jos omistat blenderin, heitä kaikki aineet sinne, jos et, pilko basillika ja valkosipuli pieneksi ja sekoita aineet kulhossa. Blenderiin tehdessä: irroita basillika ruukusta kaikki lehdet joukkoon,valkosipulin kynnet, purista kahden sitruunan mehu, lisää oliivi öljy, lisää noin 75g parmesan raastetta. Sekoita aineet hyvin, niin että siitä muodostuu peston oloista kastiketta. maista kastiketta, kaipaako lisää mausteita tai jos taikina liian jöötiä, niin lisää hieman öljyä ja sitruunamehua lisää.

Laita tuorepasta kiehumaan. Lisää pasta kuumaan veteen, johon on lisätty reippaasti suolaa. Suola pitää lisää keittovaiheessa keittoveteen, jos lisäät suolan keiton jälkeen se ei imeydy pastaan vaan jää pinnalle. Pasta on nopea, 3 min, kun se kiehuu ja se on valmista.

Samalla pastan keiton kanssa paahda kirsikkatomaatit (jos voit valita tomaattejen kokoja, ota isohkoja kirsikkatomaatteja) Puolita tomaatit, paista kuumalla pannulla, lisää suolaa ja pippuria sekä loraus hunajaa niin, että saat aikaan kivan karamellisen kastikkeen.

Pasta on vähän sellanen ruoka, että se pitää tarjoilla heti, eli se kannattaa valmistaa vasta ihan viimetipassa ennen vieraiden tuloa ettei se kuivu.

valuta pastasta vesi pois, Kaada pasta laakeaan tarjoilukulhoon. Sekoita kastike pastaan, (tämän voi tehä myös kattilassa jos tarjoiluastia on pieni), lisää joukkoon kanat ja lopuksi lisää pinnalle paahdetut tomaatit. Tarjoile parmesan raasteen ja focaccia leivän kanssa. namiii...



Sitten vielä yks lempi juttu pastaan liittyen.. Ihana ystäväni Hanna toi mulle Raumalta viimeks tuliaisia meijän lempi sisustuspuodista Hanna'sista :) Tää on parmesan ja basillika suola ja sopii kyl niin täydellisesti pastan maustamiseen, jos tärmäätte jossain muualla suosittelen ihmeessä ostamaan.
Tämä on Nicolas Vahén maustekokoilmasta, eli jos törmäät, kannattaa lisää ostoskoriin.. :)

1 kommentti:

  1. Nam! Nälkä tulee! Mun pitää varmaan hakee tollanen itsellekin, kun toi mauste oli nii kiva :)

    VastaaPoista