Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

maanantai 4. kesäkuuta 2012

Lakkiais humua

Olin viikon loppuna ihanaisen Outin apuna hänen poikansa lakkiaisissa.. Oli kyllä mukavaa, tykkään näprätä ja auttaa tollaisissa jutuissa. Outi olikin ollut hyvin ahkera, ja leiponut kaikki suolaiset valmiiksi, minulle jäi vain kakkujen koristelu ja juustokakut, sekä lauanataina esillelaitto ja tarjoilu..
Eli luvassa ei ole uusia reseptejä, vaan pientä fiilistelyä :)

Ite en oo ollut mikään viherpiiperö ikinä, mutta nyt sain tehtäväksi tehdä kukka-asetelmat kaikesta mitä pihalta löytyi+ dalioista.. Näin alkukevään ehdottomia suosikkeja on tietty sireenit ja kohta kukkimaan alkavat pionit.. Tässä pari kuvaa

Tässä vielä parempi kuva sitruunajuustokakustanikin, edellinen taisi olla kännykkäkameralla otettu.
Ohjeen löydät tästä: 

Täytekakut Outi olikin jo tehnyt ennakkoon, minulle jäi vain kuorruttaminen ja koristelu.
Tässä yksi kakuista, pursutin kermat reunalle ja lohkoin mansikat rinkuloiksi ympärille. Klassikko, mutta mainio.. :)

Yksi idea minkä jaan on kyllä tuo hedelmä lautanen, tuo on niin perusidea, mutta esim lakkiasissa ja häissä erittäin mainio. Varsinkin lakkiasissa, kun samat ihmiset saattaa kiertää kuudetkin juhlat samana päivänä, niin kakun sijasta hedelmät voi väliin olla hyvinkin raikastava vaihtoehto. Kokosin lautasen seuraavista hedelmistä: mandariini, verigreippi, tuore ananas, cantaloupemeloni, hunajameloni, keltainen kiiwi, omenat ja viinirypäleet. Tässähän on vain mielikuvitus rajana, mitä tähän kokoo.


 Pari vinkkiä:
 -Sitrus hedelmiä kun lohkot muista, että et pilko kannan suuntaisesti puoliksi,vaan ensin puoliksi keskeltä ja sitten lohkoiksi, niin hedelmä on paljon helpompi syödä ja lohkot on nätimmät.
-Keltainen kiiwi on kätevämpi kun vihreä kiiwi, kun sen pesee hyvin, sen voi syödä kuorineen, sen pinta ei ole yhtään niin karvas kun normaali kiiwin ja se on tosi ohut.
-Koristeena keskellä käytin ananaksen hattua, se on mienestäni kivan näkönen ja tuo väriä. Tämän käytön jälkeen sen voisi istuttaa ruukkuun, eli peitä hattuosa mullalla ja jätä lehdet näkyviin, kastele hyvin ja pidä ruukkua valoisessa paikassa niin se alkaa kasvattamaan ananas kasvia. :)
                                    Ihanaa alkavaa viikkoa kaikille!

1 kommentti:

  1. Hanna oli aivan mahtava. Tilasin jo kolmen vuoden päähän uudestaan. Hauskinta oli se, että luotin täysin hänen luovuuteen tietämättä esim. sitä etteikö hän olisi myös kukkaekspertti, kampaaja jne. Seuraavaksi tilaan myös meikkipalvelut :)

    VastaaPoista