Mieheni ihana mummu lähetti maalta tuliaisina raparperia. Olinkin siis vaikean paikan edessä, tehdäkkö raparperipiirakkaa vai raparperi kiisseliä.. no päädyin piirakkaan ehkä kisseliä luvassa huomenna..
tai sitten taas raparperijätskiä, ei uskoisi että siitä on tullut mun miehen lempiherkku... :)
Taikina:
150g voita tai margariinia
1 muna
1 dl sokeria
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
0,5dl ruisjauhoja
loraus tummaa siirappia
Täyte:
4 raparperinvartta n. 200g
10 isohkoa mansikkaa
1 muna
1/2 dl sokeria
reilu ripaus jauhettua vaniljaa
tai 1tl vaniliini sokeria
tai 1tl vaniliini sokeria
200g maitorahkaa
Sekoita huoneenlämpöisen rasvan joukkoon muna ja kyivat aineet, tasaiseksi massaksi. Painele seos puurakkavuoan pohjalle. Pilko raparperit noin 0,5cm siivuiksi, levitä piirakalle. Pilko mansikat pienemmäksi ja levitä päälle tasaisesti.. sekoita kananmuna, maitorahka, sokeri ja vaniljajauhe kulhossa, levvitä tasaisesti päälle.. paista uunin keksiosa 200°c 25min kunnes rahka hyytyy.. Piirakka on parasta kun annat kertaalleen jäähtyä, lämmität ja tarjoilet jätskin kanssa..
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti