Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

tiistai 14. elokuuta 2012

Suklaaminttu-keksit

Perjantaina iski hirvee leivonta vimma, ja teki mieli tehdä jotain pinkkiä ja söpöä.. niinpä päädyin tekemään suklaasydän keksejä pinkillä minttupikeerillä :)

Olin kyllä vähän laiska, kuorrutteet ei mennyt maailman näteimmin ja en ehkä jaksanut korjailla kun syötäväksihän nuo tuli, ja hävisikin jo.. :)

Taikinasta tulee noin 30-50 pikkuleipää

100g voita
50g sokeria
 1muna
1 tl leivinjauhetta
2tl vanilinisokeria
hyppysellinen jauhettua vaniljaa
1rkl sitruuna mehua
2,5rkl kaakaojauhoa (tummaa)
n.3,5 dl vehnäjauhoja

Kuorrute:
1 valkuainen
tomusokeria
pastaväriä

Koristeluun nomparellejä, koristeperhosia tia mitä kaapista löytyy

Vaahdota huoneenlämpöinen sokeri ja voi vaahdoksi. Lisää kananmuna hyvin vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekotetut kuivat aineet joukkoon ja sekoita massa tasaiseksi. Laita taikina jääkappiin jähmettymään, sitä on helpompaa leipoa kun se on kylmää. Jos taikina tarttuu käteen, lisää vehnäjauhoja. kaulitse levy tasaisen paksuiseksi, käytä sydän muottia ja paista uunissa 200c uunin keskitasolla 8-10min.

Kun keksit on jäähtynyt, ne voi kuorruttaa, sekoita valkuaiseen pastaväriä sen verran että väri on hyvä, lisää tomusokeria sen verran että seoksesta tulee paksua eikä yhtään valuvaa. Lisää tarvittaessa vielä väriä jos väri haalea. Kuorruta keksit, aloita reunoista, eli pursota reunoille keksin myodon mukaan ohuet viivat, kun nämä on jähmettynyt, sisus on helppo lisätä niin ettei ne valu kaikkialle.. :)



koristele haluamallasi tavalla, anna pikeerin jähmettyä ja tarjoile hyvässä seurassa.. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti