Translate

Tervetuloa Hannan herkkublogiin

Täältä löytyy kaikki lempireseptit ja hömppäilyni.. herkkuja siis luvassa laidasta laitaan :)

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Maailman paras omenapiirakka

Munkin osalta blogihiljaisuus päättyy, pahoittelen että tauko on ollut niin pitkä..
Viime kuukausi on mennyt aika myllerryksessä, eka rakas mieheni aloitti koulun ja totutellaan uudenlaiseen elämän rytmiin, sitten muutettiin uuteen kämppään, meidän opiskelijaboxiin.. :)
Eli luvassa tulee olemaan paljon blogipostauksia liittyen kotiin, fiilistelyä ja uusia sisustusjuttuja, mutta ehdottomasti blogini tulee jatkumaan herkku reseptejeni äärelläkin, aina kun saan jotain aikaan.

Tänään saamme sunnuntai dinnerille rakkaita ystäviä syömään. Marjo toi meille ison kasan omenoita joten luvassa on omenaherkkuja.. :) tämä piirakka sopii myös niille jotka ei saa syödä kananmunaa.

Maailman paras omenapiirakka

Tarvitset
200g voita
3dl vehnäjauhoja
1dl ruisjauhoja
1dl kauraleseitä
1tl leivinjauhetta
Ripaus jauhettua vaniljaa
1dl tummaa ruokosokeria


0,5dl normi sokeria
Loraus tummaa siirappia

Päälle
2,5dl maitoa
1dl vaniljakreemi jauhetta
4 isoa omenaa
Ruokosokeria ja kanelia

Sekoita sokerit huoneenlämpöisen voihin, lisää v.jauhoja 2 dl. Sekoita taikinaa tasaiseksi, ota siitä pieni pallo erikseen, että saat hippunen päällellin. Lisää loput jauhot, leivinjauhe, maito ja siirappi. Taikina on aika löysää, levitä se voideltuun piirakkavuokaan jauhojen avulla. Valmista vanilja Kreemi, kiehauta maito, ota se pois levyltä ja sekoita vanilja Kreemi joukkoon, kun seos on tasaista, kaada piirakkapohjan päälle. pilko omenat kulhoon pieniksi kuutioiksi, sekoita joukkoon ruokosokeria ja kanelia. Kaada omenat piirakkavuokaan.

 Paista uunin keskitasoisten 30min ja tarjoa vanilja jätskin kanssa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti