Tää on mainio kesäruoka esim. lounaaksi, milloin ei tee hirveesti mieli mitään lämmintä ja tuhtia.
Tässä kaksi lempi uuniperunan täytettä, mitä olen hionut vuosien saatossa. :)
Valmistin lounaan viidelle, ja tein kaksi täytettä ja riittivät mainiosti, eli muuta määriä syöjien mukaan tai jos teet vaan yhtä tahnaa niin tuplaa määrää.
Savusiika täyte:
Tarvitset:
600g savusiikaa
1 purkki kermaviiliä
yrttisuolaa ja pippuria
Persiljaa vähän pilkottuna joukkoon.
Perkaa kala, eli irrota liha ruodoistaan ja nypi kaikki pienet ruodot pois joukosta. Kalasta saa tulla aika pienikokosta höttöä. Sekoita joukkoon vähän yrttisuolaa, persilja ja pippuria ja kaada kermaviili joukkoon. Sekoita tahna hyvin ja koristele esim. persiljalla.
Kinkkutäyte
Tarvitset:
1 pussi savustettuja kinkusuikaleita
1/4 osa kurkkua
purkki kermaviiliä
yrttisuolaa ja pippuria
Kaada kinkkusuikaleet kippoon, sekoita hyvin sekaisin kermaviilin kanssa. Raasta kurkku pienimmällä raastimen sivulla, että siitä tulee mehukasta, sekoita raaste hyvin joukkoon. Maista esim. suolalla, yerrisuolalla, sitruunapippurilla ja normipippurilla.
Tällä kertaa keitin vain isoja perunoita kun mökin uuni on niin hidas ja ei jaksettu grillata, keitetyt perunatkin kävi mainiosti ja varsinkin kun kohta tulee uudet perunat niin ne on mainio vaihtoehto myös.. Ei muuta kun herkuttelemaan. :)
Nam :) toi sun kalatayte on kylla paras!
VastaaPoista