Tässä toinen porkkanakakun ohje niille jotka ei tykkää pähkinöistä kakussa.. tästä tulee 24cm vuoallininen kakku, me tuplailtiin ohjetta ja tehtiin pelleille.. Ohje on Aivan mainio, kiitos siis ohjeen Välitäjä M:lle jonka kaverin mummon resepti tämä on. Koostumus on aikalailla täydellinen ja kakku kivan pehmeä.
Porkkanakakku
4 munaa
350 g hienojakoista porkkanaraastetta
2 ¼ dl rypsiöljyä
4 ½ dl vehnäjauhoja
4 ½ di sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
1 tl suolaa
1 tl kanelia
Kuorrutus
100 g maustamatonta tuorejuustoa esim.Philadelphia
50 g voita
2 ¼ dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun esim: suklaarakeita tai pieniä sokerimassasta tehtyjä porkkanoita.
Voitele korppujauhota irtopohjainen vuoka (24 cm halk.).
Vatkaa sähkövatkaimella munat, porkkanaraaste ja öljy hyvin sekaisin.
Mittaa kuivat aineet toiseen kulhoon, sekoita ja lisää varovasti sekoittaen munaseokseen. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteen lämmössä uunin alaosassa 60-70 minuuttia.
Suojaa uunin pohja foliolla paistamisen alussa. Öljy saattaa valua liitoksista ulos. Irrota vuoan reunat, mutta jätä kakku jäähtymään vuokaan. Vatkaa juusto, voi ja sokeri tasaiseksi kuorrutukseksi. Levitä sekakun pinnalle ja piirrä haarukalla sen pintaan kuvioita. Koristele mielesi mukaan.
Hannakaan ei ole niin täydellinen...
Täähän kuulosti hirveen helpolta, mutta onnistuttiin ehkä vähän jotenkin räjäyttään osa siitä teollisuusuunin seinille :D loppu tulos oli kuitenkin aivan mahtava.. :D
Katso myös pähkinäisen porkkanakakun ohje tästä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti